Tuesday, March 24, 2009

Kurita yang Murah~~Nano







From:The Times
March 24,
2009

Tata holds lottery for right to buy £1,400
Nano


It was meant to be the world’s cheapest, and
therefore most accessible, most democratic car, but it hasn’t worked out like
that. The Nano is already on the way to becoming one of the most sought-after, fought-over cars of the year and, when it hits
the showrooms (after a fashion)
, you won’t even be able to walk in and
buy one. You will have to get a lottery ticket first.


What you will get, for the original
100,000 rupee asking price, is the basic two-stroke version
of the car
, now familiar from motor shows worldwide but still
frustratingly out of reach for all but a lucky few.



Tata Motors recently reported its first quarterly loss in
seven years and its shares have lost three quarters of their value in the past
year. Tata’s credit rating has been downgraded to junk status in the wake of its
debt-fuelled acquisition of Jaguar Land Rover last year.






Moh kita beli moh..~~~




Peace Not War!!!~~
Saksikan Mr. Bean mempelbagaikan kebolehan beliau dalam tarian..huhuhu~~~


video
Peace Not War!!!~~

Anak-anak buah aku.


Ni Nurul, anak sulung Abg. Sharol.


Ni plak..Afif adik Nurul. Muka baik ja, tapi perangai leh tahan gak. (xpenah suka kalu aku nak main ngan dia..)


Ni anak Abg. Sharul yang bongsu (stakat ni la..nama aku xingat)



Ni anak akak aku, Nuqman..'Ultraman Nuqman' budak paling sempoi..huhuhu~~~


Ni plak, anak angah aku, Ct Aminah. Nama old skool..masa ni dia da leh jalan skit2. Manja..











Peace Not War!!!~~

Tuesday, March 17, 2009

Grigori Yefimovich Rasputin (Russian: Григо́рий Ефи́мович Распу́тин)

Grigori Yefimovich Rasputin (Russian: Григо́рий Ефи́мович Распу́тин) (January 22 [O.S. January 10] 1869 – December 29 [O.S. December 16] 1916) was a Russian mystic who is perceived as having influenced the later days of the Russian Tsar Nicholas II, his wife the Tsaritsa Alexandra, and their only son the Tsarevich Alexei. Rasputin had often been called the "Mad Monk",[1] while others considered him a "strannik" (or religious pilgrim) and even a starets (ста́рец, "elder", a title usually reserved for monk-confessors), believing him to be a psychic and faith healer.[1]

It has been argued that Rasputin helped to discredit the tsarist government, leading to the fall of the Romanov dynasty, in 1917. Contemporary opinions saw Rasputin variously as a saintly mystic, visionary, healer and prophet and, on the other side of the coin, as a debauched religious charlatan. There has been much uncertainty over Rasputin's life and influence, for accounts of his life have often been based on dubious memoirs, hearsay, and legend.[1]
From Wikipedia, the free encyclopedia
Peace Not War!!!~~

Thursday, March 12, 2009

KL-Taiping-Cameron-KL-Muar-KL

Last weekend, bersama-sama wife tersayang, balik ke Perak. Cian dia, balik keja terus dari Muar ke KL sorang2..luckly xde apa2 yang terjadi. Cuma dia penat je.Maklum la tengah sarat ngandung. Tapi masa aku nak balik, motor lak problem..tiba2 mati xleh start. Da la petang tu da kena..melayang $$$$..erkk...malam tu kena plak..aduh.nasib ler Topex n Poji ada..diorang la gi anta motor.

Selesai suma tu, terus gerak..tapi memang ngantuk sgt..banyak kali lak tu berenti. bertolak dari KL dalam jam 10pm lebih, sampai umah 5.30am..huhu~~banyak kali berenti.xtahan ngantuk sangat.Kebetulan angah balik.main2 ngan Ct..da besar dia, da leh jalan..

Petang tu, mak masak laksa..my febret..da la laksa tepug..perghh.2 pinggan wa telan.Best~~Hari Isnin pagi gerak balik, tapi singgah Cameron Highland. Kira honeymoon la. Wife aku paling excited. Maklum la aku pun xpenah bawak dia gi bercuti sebelum nih. So far, semua berjalan lancar. Cuaca pun baik walaupun hujan rintik2. Nanti aku upload beberapa gambar kat sana..tunggu..

Peace Not War!!!~~

STAINLESS STEEL

Suatu hari di tengah hutan.. ketika para pelajar sebuah universiti sedang melakukan penyelidikan terhadap tumbuhan hutan… Seorang pelajar senior yang juga merupakan pemimpin kepada rombongan itu terjumpa dengan sebuah pisau lipat di atas tanah. Menurut peraturan yang telah ditetapkan semasa membuat penyelidikan didalam hutan.. sesiapa yang meninggalkan barang penyelidikan didalam perjalanan akan dihukum.
Lalu pelajar Senior itu dengan mengambil pisau lipat dan menghimpunkan semua pelajar untuk tujuan menghukum mana-mana siswa yang telah lalai meninggalkan pisau lipatnya.
“Siapa yang merasa kehilangan pisau lipat di tengah perjalanan tadi?” tanya pelajar senior itu..Tak ada seorang pun yang berani mengaku.. Kemudian pelajar senior itu menambah..
“Ayuh cepat.. mengaku aje la,. lagipun sebenarnya saya sudah tahu siapa pemilik pisau lipat ini kerana namanya terukir di sini.. Tapi saya inginkan kejujuran kamu semua untuk mengaku!”Masih tidak ada jawaban dari para pelajar lain..
“Kerana tidak ada yang dengan jujur mahu mengakui kesalahannya maka saya akan panggil namanya?!!!”

Pelajar2 masih lagi diam. Akhirnya pelajar senior itu tidak dapat bersabar lagi.. lalu diambilnya pisau lipat tadi kemudian dengan lantang dia menyebut nama pemilik pisau itu…
STAINLESS STEEL cepat keluar…!!!” hahahahahahahahah………
Peace Not War!!!~~