Saturday, July 04, 2009

My Hero:Muhammad Erfan Ismail

Tanggal 2/7/2009 jam 3.39 petang, maka lahirlah seorang insan di bumi Allah ini. Kelahirannya memberi seribu satu kebahagiaan kepada familyku..alhamdulillah..


Detail:
Muhammad Erfan Ismail Mohd. Nazrun
2 Julai 2009@3.39pm, Hospital Pakar Sultanah Fatimah, Muar
Berat&tinggi semasa lahir:3.05kg, 50cm


Otomen Erfan..Zzzz...

Steady...

This is Mr. Scott & Scott Jr.

1 day...

Alhamdulillah..sumanya selamat. Jam 4++am, 2/7/09, wifeku, Hajjar da ngadu sakit perut, bangun tdo baru perasan msg, so trus pack barang2, bawak gi keja.Instict kata arini or esok, so standby jer..

Sampai opis, settle keja, dalam jam 11am, Hajjar cakap da de kuar darah..Cuak beb gua, tapi masih rilex lagi, wat keja dulu, dlam jam 12pm, contraction tiap 5 minit, so xleh jadi, trus inform boss, amik half day..kuar opis, isi minyak trus henjut p Pudu. Masa bawak motor, rasa jiwa da smpai kat Muar, badan je kat motor. 15 minit, smpai Pudu terus amik tiket, jam 1pm, sempat..(aku pulas sehabis-habisnya throtlle motor, huhuh~~)

Bas lak leh lambat skit jalan, n nak jadi cerita, tiba2 kat Nilai, enjin aircond xjalan, pergh,..panas, brenti Nilai konon nk repair, tapi xleh, last2 jalan gak..aku dalam bas, da xkeharuan da, risau jer..tapi cool..:)

Tepat jam 3.39pm masa tu aku kat atas jambatan Bandar Muar, ma tepon, 'Erfan da selamat keluar"...ya Allah, hanya Allah saja yg tahu perasaan tu..sampai bus stand Muar Wani amik, trus gi Spital Muar,. trus ke labour room. tapi aku xleh masuk lagi..sebab Hajjar baru pas bersalin, doc tengah jahit, aku pun tggu la kat luar. dalam 10 minit, nmpak ma bawa baby..

Allahuakbar 2X...berkumandang azan ke telinganya, tanda syukur dan kebesaran yang Maha Esa..alhamdulillah, 2-2 selamat, n sihat..aku bersyukur. To my mother in law, tq coz teman kan Hajjar..n jaga dia sepanjang aku kat opis..n kawan2, trima kasih atas sokongan korang suma, insyallah aku akan jadi bapak yang baik n didik dia sebaik mungkin..=)
Peace Not War!!!~~
Add Image

1 comment:

Yantie said...

congratulation to k.aja n a.lan. waah dah jadi mama n papa. comeinya erfan...