Friday, August 13, 2010

Bazaar Ramadhan & Sakit kaki

Asal puasa ja, mesti bazaar ramadhan menjadi tempat tumpuan ramai orang. Tak kira la kecik besaq, muda tua, kaya miskin..da jadi macam pesta lak. Hampir setiap tempat wajib ada. Yang penting bawak duit ja. Macam juadah ada, seb abik la orang M;sia ni xmakan gajah, kalu x, rasanya gajah panggang pun ada.hahaha..

Kalau kat bazaar nih, bukan takat orang Islam ja yang membeli, suma kaum ada. Tu yang uniknya. Sama gak ngan pasar malam, cuma yang ni dia bukak awai skit. Ada setengah tempat jam 2.30pm da bukak..perghh..sapa yang xposa, sedap la. coz time2 tu mmg da kebuluq xkira dah. Aku ingat dulu time blajaq, klu aku pi bazaar, selalu carik kewtiaw goreng, 3 kuih, ngan air. cukup. tapi orang lain aku tgk, macam xleh makan dah esok lusa tu..

Semalam aku balik keja amik wife kat office. Cian dia, da beberapa hari sakit kaki. xtau pasai apa. Dulu ada gak dia ngadu, tapi now cam agak teruk, risau aku. Hopefully xda yg serius. Tambahan lak skg ni, tangan kanan dia cam sakit2 gak. Lagi plak, masa awal puasa, Erfan xda sini, nalik kampung, duk ngan mak mertua aku jap. Ala2 kembali honey moon la. Tapi bosan, klu Erfan xdak. Selalu balik kerja, mesti terkam dia dulu, cium dalam 4-5 kali, tgk dia jalan terkedek2, pastu bagi pas kerja aku kat dia..terhibur aku. hilang rasa penat..


Next week, geng can mali can nak wat buka posa kat umah Aneem. aku diorg soh bawak durian..erkk..camtu...hahaha...xkira aku nak buat char kew tiaw jugak..hahaha...


Peace Not War!!!~~

6 comments:

Adyshariz said...

betui2.. kalau tensen pon, tgk aksi anak rasa sejuk dah..

ShaNaz said...

RINDU sgt MY BABY :(

Klu dia ada, hilang semua rs SAKIT ni...

Abang pun penawar ayg.. Thanks tolong ayg mana2 yg patut..

LOVE YOU.
LOVE ERFAN.
LOVE ALL MY FAMILY.

nidus2 said...

Nak jimat bulan posa ni, berbukalah kat masjid...heee3

xengkiao said...

selamat berpuasa

xengkiao said...

selamat berpuasa.

armouris said...

info tentang sakit kaki di SIHAT SELALU - Punca Sakit Kaki